Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله سید محمدعلی ایازی عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در خصوص اهمیت جایگاه «نماز جمعه» در جامعه و نظام اسلامی، اظهار داشت: تفاوت اصلی نماز جمعه با سایر نماز‌های یومیه و عبادات، در ایجاد زمینه‌های همبستگی و پیوند میان مردم جامعه اسلامی است.

به گزارش دیده‌بان ایران، وی گفت: برگزاری نماز جمعه با یک تشکیلات کامل موجب می‌شود تا نمازگزاران تمامی مساجد در سطح یک شهر در یک مکان گرد هم آمده و همبستگی خود را در یک روز و ساعت مشخص اعلام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه باید در میان مردم مقبولیت داشته باشد

این استاد برجسته حوزه‌های علمیه با بیان این مطلب که نماز جمعه یک عمل عبادی اجتماعی است، ابراز داشت: باید فردی به عنوان خطیب نماز جمعه انتخاب شود که به لحاظ جایگاه «علمی»، «تقوا» و «مقبولیت» در میان مردم مورد پذیرش باشد. برای مثال اگر در یک شهر قرار است فریضه نماز جمعه برپا شود، باید فردی در جایگاه خطیب نماز قرار بگیرد که از همه لحاظ نسبت به سایر ائمه جماعات آن شهر، برتری داشته باشد.

آیت الله ایازی با یادآوری نگاه ویژه حضرت امام (ره) به نماز جمعه، بیان داشت: امام راحل برای نماز جمعه تهران مرحوم آیت‌الله طالقانی را انتخاب کردند و پس از ایشان فرد سرشناسی همچون مرحوم آیت‌الله منتظری را معرفی کردند. انتخاب یک فرد تاثیرگذار برای ارتقای منزلت نماز جمعه بسیار مهم است، زیرا چنین فردی موجب می‌شود که جامعه اعتماد زیادی به این تریبون پیدا کند و به صحبت‌های مطرح شده در نماز جمعه توجه کند.

خطیب نماز جمعه باید مراقب ادبیات خود باشد

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: فردی که در جایگاه «امام جمعه» قرار می‌گیرد، باید در ادبیات خود بسیار دقت کند. زیرا این فرد وظیفه دارد با بیان خود نماز جمعه را تبدیل به یک کانون همبستگی کرده و اقشار مختلف را در کنار هم قرار دهد.

وی اضافه کرد: نباید خطیب نمازجمعه یک نگاه محدود سیاسی داشته باشد و تنها به نفع یک حزب و جریان سیاسی نزدیک به خود سخن بگوید. نگاه مطلق به یک جریان سیاسی موجب می‌شود تا روز به روز نمازگزاران کمتری در فریضه مهم نماز جمعه حاضر شوند.

نماز جمعه جای افراد فرصت طلب نیست

آیت‌الله ایازی در پاسخ به این پرسش که آیا مشتاقان حضور در نمازجمعه نسبت به سال‌های نخست پس از انقلاب اسلامی کاهش پیدا نکرده است، بیان داشت: متاسفانه پس از انقلاب اسلامی به هر میزان که منزلت ائمه جمعه کشور کاهش پیدا کرده و افراد ضعیف، فرصت طلب در این جایگاه مهم قرار گرفتند؛ به همان اندازه موجب ریزش مخاطب این فریضه مهم دینی شده است. انتخاب افرادی که خوشنام نیستند و زبان ادبیات ضعیف دارند، در این سال‌ها موجب کاهش حضور مردم در نماز جمعه شده است.

وی با ارائه آماری تأمل‌برانگیز از میزان حضور مردم در نماز‌های جمعه سراسر کشور، عنوان داشت: آمار‌ها نشان می‌دهد که تنها دو دهم درصد از جمعیت مردم یک شهر در فریضه مهم نماز جمعه حضور پیدا می‌کنند. این آمار نشانگر آن است که تلاش‌های اشتباه موجب شده تا جایگاه مهم نماز جمعه تقلیل پیدا کند.

دشمن هم نمی‌توانست تا به این اندازه مخاطب نماز جمعه را کاهش دهد

آیت‌الله ایازی تصریح کرد: اتفاقی که در کاهش میزان حضور مردم در نماز جمعه رخ داده را حتی دشمنان نیز نمی‌توانستند تا به این سطح رقم بزنند.

این استاد برجسته حوزه‌های علمیه با انتقاد شدید از شکل‌گیری برخی گعده‌های سیاسی جهت‌دار در حین نماز جمعه، اظهار کرد: گاهی مشاهده می‌شود که یکسری کانون برای تسویه حساب با اشخاص در نماز‌های جمعه شکل می‌گیرد. حملات به اشخاص مختلف و برخی حرکت‌های سیاسی که امروز دیده می‌شود هیچگونه سنخیتی با نماز جمعه صدر اسلام و همچنین اوایل انقلاب اسلامی ندارد.

تندترین شعار‌ها از نماز‌های جمعه به گوش می‌رسد

وی گفت: تندترین شعار‌های و موضع‌گیری‌های «سازمان‌دهی» و مدیریت شده از نماز‌های جمعه شنیده می‌شود. این اتفاقات به هیچ وجه خودجوش نیست و همه این افراد به صورت تشکیلاتی و با استفاده از امکانات و بودجه‌های عمومی دست به چنین اقداماتی می‌زنند.

آیت‌الله ایازی با پرداختن به برخی حواشی ایجاد شده در نماز جمعه شهر‌های مهمی همچون؛ «مشهد» و «اصفهان»، بیان داشت: موضع‌گیری‌های امامان جمعه مشهد و اصفهان نیز را می‌توان ذیل برخی رفتار‌های مدیریت شده بررسی کرد.

ائمه جمعه مشهد و اصفهان سخنان یک جریان خاص را مطرح می‌کنند

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: امامان جمعه مشهد و اصفهان تنها درباره مسأله «حجاب» به صورت حساب شده سخن نمی‌گویند. این افراد درباره مسائلی همچون؛ «موسیقی» و «مسائل سیاسی» اظهارنظر می‌کنند.

آیت‌الله ایازی با یادآوری شکل‌گیری حوادث اجتماعی در چندسال اخیر، خاطرنشان کرد: ریشه حوادث دی‌ماه سال ۹۶ و آبان ۹۸ در برخی کانون‌های شکل گرفته در مشهد بود. این کانون‌های شناخته‌شده با بودجه‌های مختص به خود منجر به رخ دادن برخی اتفاقات و حرکات شدند.

این استاد برجسته حوزه‌های علمیه در پایان تصریح کرد: به نظر می‌رسد، برخی از کانون‌های شکل گرفته فکر می‌کنند اگر بتوانند اهداف خود را در مشهد و اصفهان آزمایش کنند، این امکان را پیدا خواهند کرد تا موضوعات مدنظر خود را به کل کشور تسری دهند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: نماز جمعه آیت الله ایازی نماز های جمعه حوزه علمیه قم مشهد و اصفهان نماز جمعه خطیب نماز یک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۰۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملاقات مردمی رئیس کل دادگستری هرمزگان با ۲۱۸ نفر از مراجعین در محل نماز جمعه بندرعباس

ایسنا/هرمزگان رئیس کل دادگستری هرمزگان دستور رسیدگی به درخواست‌های ۲۱۸ نفر از شهروندان و نمازگزاران جمعه در مسجد جامع بندرعباس را صادر کرد.

در راستای تأکیدات رئیس قوه قضاییه به منظور شفافیت در پاسخگویی و تسریع در رسیدگی به مطالبات مردم، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان با ۲۱۸ نفر از شهروندان و نمازگزاران جمعه در مسجد جامع بندرعباس دیدار کرد.

در این دیدار که با حضور مسئولان قضایی، قضات و مدیران سازمان‌های تابعه قوه قضاییه برگزار شد و بیش از دو ساعت به طول انجامید، مراجعان درخواست‌های خود را در خصوص موضوعات مختلف حقوقی و قضایی از جمله «تسریع در روند رسیدگی و اجرای احکام، تخفیف مجازات، بهره‌مندی از عفو و آزادی مشروط و پذیرش اعاده دادرسی» با مسئولان مربوطه مطرح کردند.

مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان در حاشیه این دیدار مردمی اظهار کرد: عمل به دستور ریاست قوه قضاییه مبنی بر لزوم دیدار بدون واسطه با متن مردم به شکل‌های مختلف و اجرای سیاست‌های ابلاغی دستگاه قضایی در خصوص تکریم ارباب رجوع و تسریع در رسیدگی به مشکلات مردم از مهمترین اهداف برگزاری میز خدمت دستگاه قضایی در میعادگاه‌های نماز جمعه در شهرهای مختلف استان هرمزگان است.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان همچنین تصریح کرد: در جریان برگزاری دیدار مردمی رئیس و اعضای شورای قضایی استان در مسجد جامع بندرعباس، با شنیدن مطالبات مراجعین، به منظور رفع مشکلات و رسیدگی به درخواست‌های مطرح شده دستورات لازم صادر شد.

به گزارش ایسنا، همزمان با دیدار مردمی رئیس کل دادگستری و مسئولان قضایی استان هرمزگان در مسجد جامع بندرعباس، رؤسا و دادستان‌ها در اقصی نقاط استان نیز ضمن برپایی میز خدمت در میعادگاه‌های نماز جمعه به مطالبات مردم رسیدگی کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • گزیده خطبه های نماز جمعه شهرهای کهگیلویه و بویراحمد
  • فرزندان با استعداد خود را به حوزه های علمیه بفرستید
  • نماز جمعه پایگاه مردمی است
  • معلمان در هدایت نسل جوان نقش مهمی دارند
  • مدیران حوزه کارگری در نماز جمعه سیستان و بلوچستان پاسخگوی مطالبات مردم شدند
  • حرف دل مردم در تریبون نماز جمعه زده شود
  • ملاقات مردمی رئیس کل دادگستری هرمزگان با ۲۱۸ نفر از مراجعین در محل نماز جمعه بندرعباس
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است